piatok 27. marca 2015

Ako zarobiť na kurze českej koruny

Radi by ste zarobili na kurze českej koruny? Tak v následujúcom článku nájdete zaujímavý tip.

Určite ste to všetci zaznamenali. Takmer sa to nedalo prehliadnuť. V minulých týždňoch sa v médiách začali objavovať správy o silnej českej korune a o tom, že ČNB bude, v prípade potreby, opäť intervenovať (rozumej tlačiť a elektronicky vytvárať české koruny a za ne nakupovať eura). Táto situácia nastala hneď po tom, kedy euro zažilo svoj posledný prepad voči americkému doláru a všeobecne strácalo aj proti takmer všetkým hlavným svetovým menám. Prepojenie českého hospodárstva a jeho závislosť na Nemecku a celej eurozóne sa prejavila v rýchlom oslabovaní koruny proti americkému doláru. Naopak proti euru koruna posilňovala a dostala sa až na úroveň 27,131 za jedno euro.

Pri tomto vývoji eura máličko zbystrila aj ČNB, ktorá si uvedomila, že ak euro klesne až na úroveň 1: 1 voči americkému doláru, môže ju to stáť viac, než pôvodne zamýšľala, keď ohlásila v novembri 2013 intervenciu (vtedy sa obchodoval menový pár EURUSD za cenu cez 1,33). Čo sa teda ponúka, keď ČNB nechce ďalšie razantné ovplyvňovanie trhu tlačením peňazí?

Áno, je to práve rétorika, ktorú sme mali možnosť zaznamenať takmer v každom médiu. Ak ČNB deklaruje a všade omieľa, že do druhej polovice roka nepustí korunu pod 27,00 za jedno euro, potom je jasné, že apeluje na špekulantov, aby pomohli. Pre každého tradera a špekulanta je dobré, keď stojí na strane veľkého hráča. A že ČNB veľkým hráčom ovplyvňujúcim kurz je, sme sa presvedčili už pred takmer rokom a pol.

Ak je to naozaj ako hovorím, tak okolo 27,00 je umiestnené more čakajúcich obchodných príkazov špekulujúcich na oslabenie koruny. A pod 27,00 číha ČNB so svojimi "tlačiarenskými strojmi". A čo s tým urobíte vy? Pomôžete ČNB a zájdete si tiež pre svoj kúsok koláča, alebo budete len z diaľky sledovať? :-)
 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára